iisshhhkkk..!! FB PAGE VS FB PAGE | APA PUNYA MELAYU..!!

Posted in 05 August, 2011
by wan_cikgumuzik

Tadi ada jumpak satu artikel bertajuk NAK KUTUK ATAU NAK BAGI NASIHAT kat blog Fatin atau nama penanya teynteyn kekasih gelapku tuhh.. Agak menarik laa apa yang ada kat entri beliau sebab berkisar tentang kisah budak2 melayu khasnya penduduk Kuala Lumpur nihh.. Pada artikel tuu berkisar tentang Fan Page kat Facebook yang bernama ANTI Pavilion KL Kids tuhh.. Korang boleh laa kalau nak tengok perbalahan sesama rakyat malaysia kat situ khasnya orang melayu.. Aku ada jugak laa like page tuu sebab nak hantar satu post kat situ... Post menyakat tuan page jerr.. Hahaha.. Dalam dok lepak2 kat situ tiba2 aku ternampak satu post dari seorang awek kata ada plak satu page baru bertajuk Fuck Page ' ANTI Pavilion KL Kids kat wall page ANTI Pavilion KL Kids tuhh.. So?? Dah jadi plak satu pergaduhan kat situ..
Aku tengok kat kedua2 page tuu masing2 saling mengutuk dan saling mencaci sesama ummat.. Bulan2 puasa pon depa nak berkelahi kan?? Boleh dikatakan ke dua2 rangking dosa kat page tuu lebey kurang sama jerr.. Kih kih kih.. Apa yang menyedihkan, kebanyakan yang lepak2 kat situ ORANG MELAYU belaka... Memalukan betol laa kan?? Itu lah salah satu keburukan yang ada pada FB tuhh kan?? Tapi tak dinafikan jugak.. Banyak jugak kebaikan yang ada pada facebook nihh kan?? Aku boleh PING entri aku ke merata2 kan... Kah kah kah..
Maka itu lah kejayaan puak2 yahudi nak memecah belahkan orang2 melayu yang beragama islam nih kan?? Korang tengok lah senyuman sinis si tokey facebook tuhh... Dia senyummm jer dok tengok korang sesama melayu bergado bagai orang gila kat situ.. Aku pon tersenyum sinis jugak laa sbb dok tengok kebodohan mereka yang kat situ.. Ada pulak yang dok berlagak otai laa.. ada yang jadi sinior laa.. Ada yang jadi junior laa.. Kih kih kih.. Memalukan woii.. Bangsa2 lain dok gelak kat hampa woii.. Bukan ada pekdah pon buat page yang mcm tuu walaupon page tuu ramai yang like..
Aku harap korang kembali lah ke pangkal jalan.. Tak payah dok gado2 dan kutuk mengutuk kat situ.. Hentikan laa menjatuhkan maruah umat2 sesama melayu kat situ.. Kita kan orang islam.. Kat mana laa korang letakkan ISLAM korang tuu kalau asyik nak menjatuhkan orang2 islam yang seagama dengan korang kan?? kalau alasannya berjihad, itu bukan caranya.. Jadi2 laa nak ada pangkat abg besar kat page tuu yerr... Malaikat tak tulis pon yang kau tuu abg besar yang baik sbb bukak page mcm tuu.. Aku harap KE DUA2 PAGE YANG MEMECAH BELAHKAN  ORANG2 SEAGAMA, SEBANGSA DAN SENEGARA DENGAN KAU tuhh.. Tutup jerr page tuu.. Jadi2 lah produk dosa yang korang dah hasilkan kat situ.. BERDAKWAH laa cara yang betul.. Korang pasti akan lebih dihormati..


P/S : Aku bukan orang yang kuat agama... Tapi aku tak bodoh tentang agama... Sekian..


KORANG SUKA ENTRI2 AKU?? LIKE LERR FAN PAGE AKU..


TAGS : PERPECAHAN KAUM SESAMA MELAYU, FACEBOK FAN PAGE YANG MEMALUKAN, FACEBOOK YANG BERGADUH, FACEBOOK PECAH BELAH MELAYU, FACEBOOK PECAH BELAH KAUM, PERPECAHAN KAUM KERANA FACEBOOK, PERGADUHAN KAUM KERANA FACEBOOK,