GAMBAR BANJIR DI ARAU PERLIS 8 MAC 2012

Posted in 08 March, 2012
by wan_cikgumuzik

GAMBAR BANJIR DI ARAU PERLIS 8 MAC 2012 | Sekarang musim hujan. Tak ketinggalan jugak di negeri Perlis. Banjir yang melanda di Arau perlis yang berlaku 8 mac 2012. Air dikatakan mula naik di sekitar arau perlis sejak petang tadi. Dari laporan yang diterima, Banjir yang berlaku hanya banjir kilat dan air akan surut sekiranya hujan berhenti. Tiada laporan mengatakan banjir besar akan berlaku buat  masa ini. 

Walau bagaimana pun, semua penduduk di sekitar perlis berada dalam keadaan berjaga-jaga kerana musibah yang berlaku tidak boleh diduga.. Laporan jugak mengatakan beberapa buah rumah di sekitar kampung di Arau Perlis sudah ditenggelami air dan telah dipindahkan. Namun maklumat lengkap masih belum diperolehi.


Kat bawah nih aku nk syer gambar-gambar banjir yang berlaku di sekitar Arau Perlis pada 8 Mac 2012. Sorry gambar ada water mark sbb gambar nih aku amik sendiri ok..Takziah diucapkan kepada mangsa2 banjir dan kita sama-sama doakan agar banjir di Arau Perlis tak berlanjutan. Lagi pun dari laporan yang aku terima, Banjir yang berlaku nih bukan disebabkan air laut pasang besar. Tetapi disebabkan hujan yang terlalu lebat. 


Apa yang best sekali, kat Arau arini hujan setitik pon tak turun.. Tiba-tiba plak banjir.. Itu bermakna hujan yang turun di hulu menyebabkan prnduduk2 di hilir mengalami banjir. Naya jerr..JOM LIKE FB FANPAGE AKU...!!