ISU LYNAS MALAYSIA | SISA BUANGAN KILANG LYNAS TIDAK BAHAYA

Posted in 28 March, 2012
by wan_cikgumuzik

ISU LYNAS MALAYSIA | SISA BUANGAN KILANG LYNAS TIDAK BAHAYA | Lagi satu isu pembinaan kilang lynas ialah berkaitan dengan pembuangan bahan dari Kilang Lynas yang dikatakan mengancam alam sekitar. Rasanya kita perlu belajar lebih banyak lagi untuk memstikan kenyataan pembangkang tentang bahaya hasil buangan Lynas kepada bumi dan kehidupan sekitar.

Maka rakyat malaysia tak perlu takut lah dengan cerita2 dongeng yang disebarkan oleh pihak pembangkang kerajaan... Sisa lynas akan dibuang dengan sistem yang pastinya tidak akan mencemarkan alam sekitar. Samada pelepasan melalui air atau udara, sudah pasti sisa yang dilepaskan selamat berbanding asap rokok yang korang sedut hari2 tuu.. Jom tengok gambar di bawah nih...

Harap maklumat di atas memberikan pengetahuan kepada anda bahawa bahan-bahan buangan yang dilepaskan dari kilang Lynas sememangnya tidak merbahaya dan ianya akan dirawat dahulu sebelum dilepaskan ke bumi. Jadi, kat mana betulnya kenyataan para pembangkang?? Think about it..!!

Dan satu lagi, aku nak nyatakan yang pengurusan sisa lynas dilakukan dengan profesional. Maka cerita yang digembar-gembur bahawa ada bahan radioaktif akan tersebar ke seluruh kawasan adalah tidak benar. Dah terang lagi bersuluh... Jadi, Jangan politikkan lah isu lynas nih yerr.. Cuba fikir nak majukan negara.. Bukan asyik nak bangkangggg jerr... Kui kui kui...LIKE OUR FACEBOOK FANPAGE NOW..!!
   

TAGS : KESAN LYNAS MALAYSIAKESAN RADIASI LYNAS DI MALAYSIAKESAN LYNAS TERHADAP BUMI MALAYSIAISU LYNAS, KILANG LYNASLOKASI KILANG LYNAS, KENAPA LYNAS BAHAYAFAKTOR TENTANG LYNASCERITA TENTANG LYNASAPA ITU LYNASAPAKAH LYNASHENTIKAN LYNASKLIANG LYNAS DI PAHANG