JAWATAN KOSONG POLIS PDRM 2012 | PERMOHONAN ONLINE | BORANG ONLINE

Posted in 18 May, 2012
by wan_cikgumuzik

JAWATAN KOSONG POLIS PDRM 2012 | PERMOHONAN ONLINE | BORANG ONLINE | Salam... saja jaa kali nih aku nak syer pasal jawatan kosong Polis Diraja Malaysia (PDRM) ngan korang nihh... Jawatan kosong yang dibuka ini untuk tahun 2012 punya.. jom kita tengok apa yang menariknya tentang jawatan kosong polis nihh...


Jobs Polis Diraja Malaysia terdiri daripada 102,037 orang pegawai dan anggota. Keanggotaan ini mencerminkan kepelbagaian penugasan yang dijalankan oleh PDRM, dari Tugas Am yang menjalankan tugas tradisional kepolisan dan sentiasa berdampingan dengan rakyat, sehinggalah ke Pasukan Gerakan Am yang menjalankan tugas-tugas ‘non-regulatory’ seperti pencegahan kemasukan pendatang tanpa izin dan peperangan menentang kebangkitan pengganas komunis suatu ketika dahulu.

Dalam melaksanakan amanah serta tanggungjawab yang disandarkan oleh rakyat, PDRM dibantu oleh kumpulan sokongan yang terdiri dari Polis Tambahan, Sukarelawan Polis, Polis Bantuan, Kadet Polis dan kakitangan awam. Kumpulan ini memainkan peranan yang penting dalam menentukan keselamatan dan kesejahteraan negara.

PDRM kini mempelawa mereka yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut :

1. Inspektor (Lelaki/Wanita)
2. Sarjan (Lelaki/Wanita)
3. Konstabel (Lelaki/Wanita)
4. Konstabel Sokongan (Lelaki/Wanita)

KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON.

Permohonan adalah menggunakan Borang Pendaftaran Pekerjaan di Sektor Awam (SPA8i)

yang boleh diperolehi melalui pautan ini :JOM LIKE FB FANPAGE AKU...!!